Om BOJ

BOJ startet opp litt forsiktig i 1991 med fire foreninger. Etter en del endringer og utskiftninger har BOJ vært en sammenslutning mellom fem foreninger fra 1997 til 2016, fra 2017 gikk to foreninger ut og to nye foreninger kom inn. Hver av foreningene er i dag ansvarlige for å arrangere sitt eget stevne som uten unntak går over to dager for å få med alle som er interessert. Jaktfelt er en skytedisiplin som går ut på å skyte på dyrefigurer, store og små på forskjellige avstander og med forskjellige skytestillinger. De mest brukte skytestillingene er stående, sittende og liggende.

Det skal være samsvar mellom skytestilling og størrelse på figuren. Ved stående skyting er figuren enten større eller nærmere enn ved liggende skyting. BOJ bruker 3 skudds stevner som mal. BOJ er av den mening at 3 skudds serier er mer jegervennlig og mer likt en situasjon under reell jakt. Du får også 10 figurer å skyte på istedenfor 6 hvor det er 5 skudds stevner. Alle figurer er utstyrt med to treffområder hvor yttertreff gir 3 poeng og innertreff gir 5 poeng. Maksimal poengsum pr. stevne blir da 30 innertreff ganger 5 poeng; 150 poeng.

BOJ har i samarbeid med Norpapp Industri utviklet skiver for jaktfeltskyting. Disse skivene er produsert i bølgepapp og er derfor så stive at de kan settes rett inn i et skivestativ uten problemer. Disse skivene er til salgs hos jaktdepotet.no til alle andre som måtte ønske det. Hovedmålsettingen til BOJ er å gjøre jaktfelt så attraktivt både i trenings- og konkuranseøyemed at den jevne jeger ønsker å delta.

BOJ har egne klasser for de aller minste (morgendagens jegere og skyttere) hvor det skytes med cal 22 og fast anlegg på ca 50 meters hold. 

En forutsetning for å være med på gavetrekningen er at man har deltatt i 4 av 5 stevner. Det er imidlertid ikke noe i veien for å delta på enkeltstevner.

Påmeldingsavgiften for hele karusellen er kr 200,- og kan kjøpes t.o.m. siste stevnet, men man må ha 4 av 5 stevner for å være med i trekningen. I tillegg kommer påmeldingsavgift til det enkelte stevne.

lagt til handlevogn